Kuka Olen?

Olen Kaliforniassa jo 2000-luvun alusta asti asunut suomalainen hää- ja tapahtumasuunnittelija. Ensimmäiset vuoteni vietin San Diegossa, missä tutustuin heti sinne muutettuani yritystapahtumiin ja sosialiisiin juhliin työni puolesta tapahtuma koordinaattorina (special events coordinator). Asun tällä hetkellä Piilaaksossa ja olen edelleen valitsemallani alalla, tiivimmin kun koskaan!

Elän unelmaani enkä koskaan olisi ajatellut Suomesta muuttaessa, että ajautuisin ammattiin, josta tulee sekä urani että intohimoni. Rakastan juhlia ja organisoimista. Kukat, värit ja design ovat silmilleni kultaa ja kaikki kaunis saa minut hyvälle mielelle. Kun näen lopputulokset, kaikki siihen asti tehty kova työ ja pitkät päivät häipyvät mielestä.

Harrastuksia on paljon, vaikka joskus ihmettelen millä ajalla harrastan, kun päiväni ovat niin täynnä. Mutta hyvä balanssi pitää mielen virkeänä ja vaikka työympäristöni on vauhdikas ja hauskaa, on se myös hyvin stressaavaa. Urheilu, Kalifornian luonto, meri ja vuoret, ystäväni, kaikenlaiset tapahtumat oopperasta ja baletista musiikkikonsertteihin ovat mieleistä. Rakastan matkustamista ja työni puolesta matkustelen paljon niin Amerikassa ja ulkomailla (niitä työni hyviä puolia). Teen paljon vapaaehtoistyötä lasten, kodittomien ja eläinten parissa ja itseltä löytyy rakkaat koirat, cavaljeeri Emilia ja malteesen ja terrierin sekoitus Ceasar.

Teen kaikenlaisia tapahtumia häistä yritystapahtumiin, muotinäytöksiin, konsertteihin, hyväntekeväisyystapahtumiin ja sosiaalisiin juhliin ja tällä hetkellä aikani vie suurimmaksi osaksi asiakkaani Googlen innovaatiokeskuksen yritykset (Google X), jonka alla ovat Waymo (tekee kuskittomiin autoihin liittyvää tekniikkaa), Chronicle (kehittää tietoturvallisuutta), Loon (tuo erikoiskehitellyn ilmapallon avulla internet yhteydet kaikille maailman kansalaisille ja Wing (kehittää drone-tekniikkaakuljetusalalle ja siihen liittyvää palvelua), eli ympäristö on hyvin innovatiivinen ja innostava. Harvoin saa nähdä läheltä keksintöjä, joista monet muuttavat maailmaa.

Olen koulutukseltani ekonomi ja Suomesta Helsingin yliopistosta on takana kielten ja valtio-opin opinnot. Hyvin nopeasti huomasin tänne muuttaessa, etta uutena alalle tulleena koulutus oli välttämätön. Varsinkin yrityspuolella tämä on lähes pakko, jos haluaa edetä uralla. Suoritin meeting ja eventplannin opinnot hospitality opintojen lisäksi San Diego State yliopistossa ja sen jälkeen opiskelu on ollut jatkuvaa, loppua ei ole.

Kerron myöhemmin alasta lisää, koska esimerkiksi Suomessa ei ole vielä minkäänlaista vakiintunutta koulutusta sen enempää tapahtumapuolella kun hääalallakaan. Tervetuloa seuraamaan blogiani hää-ja tapahtuma-alan maailmasta!

Kuvassa tunnettu hääsuunnittelija David Tutera, joka on tuttu monille TV:stä ja joka on alalla tunnettu yhtenä parhaimpina kouluttajina. Hänen asiakkaisiin kuuluu muun muassa Oprah Winfrey, Tom Cruise, Elton John, Rolling Stones ja Clintonin ajan Valkoinen Talo.